Binnenkijken bij familie Bakker

Onlangs zijn we naar Zwolle gegaan om foto’s te maken van een prachtige nieuwe keuken. Omdat we iets te vroeg waren stonden we te wachten op de parkeerplaats. Na enkele minuten kwam mevrouw Bakker ons tegemoet lopen. “Jullie kunnen alvast binnenkomen hoor! Ik ben nog even langs de bakker gegaan om cake te halen voor jullie.”

Over het proces van de aanschaf van de nieuwe keuken is de familie Bakker zeer tevreden. “We bezochten eerst het Superkeukens filiaal in Zwolle”. We werden vriendelijk onthaald en zijn vrijwel direct in gesprek gegaan over het ontwerp.” Over de opstelling was de familie het al gauw eens: links de lage kasten met aanrechtblad en rechts een mooie grote opbergkast. Daar zou dan ook een deel van de apparatuur geplaatst kunnen worden. Daar lees je straks meer over.

 

De wens van mevrouw was ‘hotel chique’ maar haar man wilde graag een ‘strakke’ keuken. Uiteindelijk hebben ze deze stijlen gecombineerd en zijn ze uitgekomen op een moderne keuken, met wat landelijke sferen. Qua kleuren viel de voorkeur op wit, zwart/antraciet en aardetinten. Ook de kastenwand was erg belangrijk. “We hebben samen met keukenadviseur Mireille gekozen voor een grote zwarte keukenkast over nagenoeg de gehele breedte van de muur”. Deze kast is van de Migot serie en is uitgevoerd in de kleur Lavazwart. “Ook op advies van Mireille hebben we deze kast doormiddel van opzetkasten verhoogd tot aan het plafond. Daarmee vinden we deze kast toch net weer wat strakker.”

Voor de andere kant van de keuken koos de familie voor Grayson kasten in de kleur hoogglans Kristalwit. Mevrouw Bakker vond het belangrijk dat de lijnen in de kasten onder het aanrechtblad doorliepen. Schuin onder de spoelbak zit de vaatwasser van AEG waardoor deze lijn zou worden doorbroken.

 

Het werkblad is volledig gemaakt van keramiek en heeft een dikte van 60 millimeter. Een perfecte combinatie tussen robuust, vanwege de kleur, en strak/modern, vanwege de werkbladdikte.

 

De inductiekookplaat van het merk Bora is vlak geïntegreerd. Dit houdt in dat deze dezelfde hoogte heeft als het werkblad zelf. De afzuigunit is ook geïntegreerd, zo heb je geen grote unit boven je hoofd en bleef er meer ruimte over voor de mooie opbergplank. Het geïntegreerde koffiezetapparaat en de vriezer zijn van Pelgrim en de koelkast is van AEG. Al met al een prachtige ruime keuken.

 

Kortom kunnen we zeggen dat deze keuken weer een echte Superkeuken is! Wij wensen jullie nog veel plezier van jullie nieuwe keuken.

loader
Bezig met laden...